16.10.07

15 . oktoobril kell 18 avatakse Tartu Lastekunstikooli galeriis (Jakobi 52) kooli vilistlaste näitus.
50 aasta jooksul on Tartu Lastekunstikoolis õppinud sadu noori, kellest lausa üllatavalt suur osa on oma edaspidise elu tihedalt kunstiga sidunud ning teinud seda ka väga edukalt. Valik selles koolis käinute kunsti saabki nüüd Jakobi mäe galeriis eksponeeritud. Näitus on kujunenud väga eriplalgeliseks ja mitnekülgseks, mis annab tunnistust, et TLKK-st saadud õpetus on alati andnud suurepärased eeldused kunstimaailmas edukaks tegutsemiseks.

Näituse maaliosa lausa tähtede paraad, kus osalevad näiteks maailmas tunnustatud portretist Aapo Pukk, Eesti naismaalikunsti kaardiväelased Maris Palgi, Tiina Tammetalu ja Meiu Münt, abstraktsionismimeister Anne Parmasto, kontseptualist Fideelia Signe Roots, alati hurmav Rauno Thomas Moss, väga omanäoline infantmaailma avaja Mai Sööt, metafüüsik Markus Kasemaa, armas Kalli Kalde, vastuoluline Heiti Polli jt. Teistelt aladelt löövad kaasa ehtekunstnik Krista Käsper, skulptorid Tõnis Kriisa ja Margus Kadarik, disainer Katrin Kask, nahakunstnik Katrin Sasi, klaasikunstnik Mare Saare, raamatuillustraator Regina Lukk jt.

Kokku on kogunenud parajalt kirju kooslus huvitavat ja head kunsti, mida saab näha 11. novembrini. Galerii asub Jakobi 52 ja on külastajaile avatud E-R kell 14-18.

Kommentaare ei ole: